Skip to content

MEDBOXING

Over ons

MEDBOXING

ZORGen voor beweging

VISIE

Beperkingen zijn mogelijkheden, problemen zijn uitdagingen. Psychische, verstandelijke, sociale en fysieke beperkingen zijn voor ons geen obstakel maar onze drijfveren om het allerbeste uit jezelf te halen.

MISSIE

Het is onze missie om mensen zowel fysiek als mentaal fit te maken. Op basis van unieke maatwerkprogramma’s en een persoonlijke werkwijze optimaliseren wij de levenskwaliteit van mensen. 

OVER MEDBOXING

Tactisch inzicht, teambuilding, doorzettingsvermogen, durf, doelgerichtheid en het vermogen om grenzen te blijven verleggen met als doel het beste uit jezelf te halen. Dit zijn de persoonlijke pijlers die de basis hebben gelegd voor de MedBoxing. Als oudgedienden van de elite-eenheid van de Luchtmobiele Brigade weet je namelijk als geen ander hoe je barrières moet doorbreken om je doelen te kunnen bereiken.

Boksen toegankelijk maken voor iedereen, dat was het doel. Zorgvuldig samengestelde trainingen die het beste uit de bokssport combineren met functionele conditie- en krachttrainingen. Zonder fysiek contact. We kwamen een heel eind maar helaas bleek het toch nog niet toegankelijk voor iedereen. Er bleef nog altijd een doelgroep uitgesloten, aangezien boksen niet medisch werd ingezet.
Vanuit onze passie hebben we alles op alles gezet om boksen wél medisch in te zetten en het écht voor iedereen toegankelijk te maken. Zo gezegd, zo gedaan. MedBoxing was geboren. Inmiddels is boksen bewezen effectief gebleken bij diverse ziektebeelden.